Avkoppling efter skidåkning

Avkoppling efter skidåkning

Efter en dag på Jämtlands fantastiska skidspår är det dags att varva ner och njuta av allt annat regionen har att erbjuda. Att kombinera skidåkning med avkoppling är det perfekta receptet för en fulländad vinterupplevelse. Här är några tips på hur du kan återhämta dig och njuta av kvällen efter en dag i spåren.

Bo i mysiga fjällstugor

Jämtland erbjuder ett brett utbud av boenden som passar perfekt för den som vill koppla av efter en dag i skidspåret. Att bo i en traditionell fjällstuga med öppen spis och bastu är en oslagbar upplevelse. Vålådalens fjällstation, Edsåsdalens fjällstugor och Åre Björnens mysiga stugor är några exempel på boenden där du kan njuta av lugnet och värmen efter en dag ute i kylan.

För dig som söker något extra finns det även lyxigare alternativ med spaanläggningar och gourmetrestauranger. Copperhill Mountain Lodge i Åre erbjuder till exempel en kombination av fantastisk utsikt, exklusivt boende och ett brett utbud av behandlingar som hjälper dig att slappna av.

Avkoppling i bastu och spa

Inget säger avkoppling som ett varmt bastubad efter en kall dag i spåren. Många av Jämtlands boenden har bastu som du kan njuta av, men det finns också dedikerade spaanläggningar som erbjuder allt från bastu till massage och andra behandlingar. Fjällstationerna i Vålådalen och Storulvån erbjuder både bastu och möjlighet till kalla dopp för den som vill uppleva den klassiska svenska vintertraditionen.

Vill du ha en mer exklusiv upplevelse? Då är ett besök på Holiday Club Åres stora saunavärld ett måste. Här finns flera olika bastutyper, varma bad och till och med en isvak för den modige. En perfekt plats att ladda om inför nästa dags skidäventyr.

För en unik upplevelse kan Swedish Wilderness Adventures ordna ett bastutält i vildmarken. Tänk dig att sitta i värmen medan du är omgiven av tystnaden och den orörda naturen, med snön som faller mjukt runtomkring. Denna form av bastubad kombinerar det bästa av både natur och avkoppling och ger dig en äkta och oförglömlig känsla av den svenska vildmarken. Kontakta oss för att boka ditt egna bastuäventyr direkt i naturen.

Njut av lokala smaker

Efter en dag i skidspåret är en god måltid precis vad du behöver. Jämtland är känt för sina lokala delikatesser, och många restauranger i området fokuserar på närproducerade råvaror och traditionella rätter. Testa älgfilé, renskav eller en mustig svampsoppa, och avsluta med en dessert baserad på hjortron – Norrlands guld.

Restauranger som Buustamons Fjällgård i Åre och Fjällpuben i Östersund erbjuder genuina matupplevelser i mysiga miljöer, där du kan njuta av både maten och den avslappnade atmosfären. Kombinera gärna middagen med ett glas Jämtlandsöl eller en snaps gjord på lokala örter.

Avsluta dagen med en rofylld aktivitet

Om du fortfarande har energi kvar efter skidåkningen finns det flera lugna aktiviteter att njuta av. En kvällspromenad under stjärnorna, kanske till och med i sällskap av norrskenet, är en magisk upplevelse. Många boenden erbjuder också möjlighet till vedeldad badtunna utomhus, där du kan njuta av det varma vattnet medan snön faller omkring dig.

För den kulturellt intresserade är ett besök på något av Jämtlands många museer och gallerier ett trevligt avslut på dagen. Östersund har flera intressanta museer som Jamtli, där du kan lära dig mer om regionens historia och kultur.

Sammanfattning

Att kombinera längdskidåkning med avkoppling är nyckeln till en oförglömlig vistelse i Jämtland. Med sina mysiga boenden, härliga bastur, goda mat och rofyllda aktiviteter erbjuder Jämtland allt du behöver för att både återhämta dig och ladda inför nästa dags äventyr. Oavsett hur du väljer att koppla av kommer Jämtland att ge dig minnen för livet.

Tillbaka